Рибу горбушу готувати нескладно і швидко, можна навіть запекти її у мікрохвильовці. Це значно скоротить вам час. Традиційно запікають рибу з майонезом, подавати його можна з тушкованими овочами, рисом або картоплею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 50 – 80 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати горбушу в мікрохвильовці? Тушку горбуші розморозьте, обробити, відріжте голову, плавники і хвіст, видалити кістки. В результаті у вас вийде дві великі частини філе.
Розріжте філе на кілька невеликих шматків. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
На дно форми для запікання одним шаром покладіть половину рибного філе, посоліть і приправте його за смаком, зверху розкладіть половину цибулі, змастіть майонезом.
Потім покладіть другий шар з решти риби, не забудьте посолити і посипати спеціями, покладіть цибулю і змастіть майонезом.
Форму накрийте кришкою, поставте в духовку. Запікайте на повній потужності протягом 15-20 хвилин, час готування підійде для печей потужністю 800 ватт. Якщо ваша мікрохвильовка володіє іншими характеристиками, то скорегуйте час під свій випадок.
Філе горбуші смачне в гарячому і охолодженому вигляді. Готову рибу перед подачею можна збризнути лимонним соком.
Приємного апетиту!
Страви з риби