Рибу горбушу готувати нескладно і швидко, можна навіть запекти її у мікрохвильовці. Це значно скоротить вам час. Традиційно запікають рибу з майонезом, подавати його можна з тушкованими овочами, рисом або картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Майонез – 50 – 80 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в мікрохвильовці? Тушку горбуші розморозьте, обробити, відріжте голову, плавники і хвіст, видалити кістки. В результаті у вас вийде дві великі частини філе.

Розріжте філе на кілька невеликих шматків. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

На дно форми для запікання одним шаром покладіть половину рибного філе, посоліть і приправте його за смаком, зверху розкладіть половину цибулі, змастіть майонезом.

Потім покладіть другий шар з решти риби, не забудьте посолити і посипати спеціями, покладіть цибулю і змастіть майонезом.

Форму накрийте кришкою, поставте в духовку. Запікайте на повній потужності протягом 15-20 хвилин, час готування підійде для печей потужністю 800 ватт. Якщо ваша мікрохвильовка володіє іншими характеристиками, то скорегуйте час під свій випадок.

Філе горбуші смачне в гарячому і охолодженому вигляді. Готову рибу перед подачею можна збризнути лимонним соком.

Приємного апетиту!

Страви з риби