Горбуша під сметанним соусом – дуже смачне і корисне блюдо. Воно чудово підійде дітям і тим, кому не рекомендується вживати смажену їжу. Використання мультиварки спрощує процес приготування горбуші. Готову страву виходить соковитим і апетитним.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Горбуша – 500 гр.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Сметана – 80 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт горбуші в мультиварці під сметанним соусом простий у приготуванні! Горбушу попередньо дістаємо з морозильної камери, розморожуємо, очищаємо і ретельно промиваємо. Потім нарізаємо рибу на невеликі шматочки (товщиною приблизно 2 см).

Очищені шматочки риби солимо і приправляємо меленим перцем. Перемішуємо і залишаємо осторонь на 15 хвилин.

В зручній ємності з’єднуємо воду і сметану, перемішуємо. Очищаємо зубчики часнику, нарізаємо кружальцями і додаємо в сметанний соус.

Промиваємо під проточною водою зелень, обсушуємо і потім дрібно нарізаємо. Всипаємо її в соус.

В каструлю мультиварки вливаємо третю частину сметанного соусу, потім розкладаємо поверх нього підготовлені шматочки горбуші.

Після цього покриваємо рибу соусом, що залишився, закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим «Гасіння» на 60 хвилин.

Готову горбушу під сметанним соусом подаємо до столу в теплому вигляді. За бажанням поєднуємо рибу з гарніром.

Приємного вам апетиту!

Страви з риби