Сьогодні представляю вашій увазі рецепт горбуші з картоплею, морквою і цибулею в духовці. Ця риба дуже смачна, але не жирна риба, тому готувати його краще всього в духовці з соусами або овочами. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати соковиту рибу з картоплею та морквою на вечерю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе горбуші – 400 гр.
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Майонез – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для риби – на смак
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Філе горбуші розморозьте, помийте і розріжте на більш дрібні шматочки.

Посипте рибу сіллю, спеціями за смаком, збризніть лимонним соком. Залиште маринуватися на 10-15 хвилин.

Картоплю помийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками, посоліть і поперчіть за смаком.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

Моркву очистіть і натріть на тертці.

Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією.

Викладіть на дно форми половину нарізаної картоплі.

На картоплю покладіть філе горбуші, поверх неї розкладіть кільця цибулі, змастіть майонезом.

Наступним шаром покладіть терту моркву.

На неї викладіть залишився картоплю.

Зверху викладіть помідори, змастіть невеликою кількістю майонезу.

Посипте заготівлю тертим сиром. Поставте форму в духовку, запікайте блюдо при 180 градусах 30-40 хвилин. Готовність страви перевіряйте станом картоплі.

Дістаньте горбушу з картоплею і морквою з духовки, наріжте на порції і подавайте до столу. У вас вийде смачне і красиве листкове страву.

Приємного апетиту!

Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і майонезом в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці