Запечена горбуша – прекрасне, ситне блюдо. Дуже смачне гаряче блюдо, яке чудово поєднується з усіма гарнірами. Рибку, приготований за цим рецептом, можна подавати з пюре, і з рисом, і з салатами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе горбуші – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сир Пармезан – 80 – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Приправа для риби – на смак
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 100 – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування горбуші в духовці з сиром і морквою. Всі інгредієнти для приготування даного страви підготуйте і викладіть на робочу поверхню столу.

Цибулю і моркву промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Цибулю, втім, можете просто дрібно нарізати за допомогою ножа.

В сковороді змішайте рослинне і вершкове масло розтопіть і обсмажте моркву з цибулею до м’якості.

Форму для запікання змастіть рослинним маслом, перед тим як викладати у неї рибку.

Філе горбуші розташуйте на формі.

Збризніть соком лимона і здобріть приправами і сіллю.

Далі розподіліть тонким шаром обсмажені цибулю з морквою по рибці.

Посипте сиром рибу з овочами, попередньо натерши його на крупній тертці.

Влийте воду у форму з рибкою і відправте в розігріту до 180 градусів рибку на 25-30 хвилин.

Готову рибку вийміть з духовки і подавайте страву до столу, прикрасивши лимоном.

Горбуша в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці