Горбуша з вершками – смачне і ніжне блюдо, яке можна приготувати на святковий обід. Чудовий вершковий смак прекрасно поєднується з соковитим філе горбуші. Блюдо виходить вишуканим і ароматним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 2 шт.
  • Лимонний сік – 5 ст. л.
  • Вершки – 400 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Орегано – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати горбушу з вершками, візьміть філе горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Розділіть кожне філе на три частини.

Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.

Зелень ретельно промийте, обсушіть і дрібно нарубаєте. Кожен вид зелені перемістіть в окрему миску. Вибирайте свою улюблену зелень і експериментуйте зі смаками.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Підготовлену горбушу викладіть у змащену форму. Зверху полийте лимонним соком, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Залиште приблизно на 15 хвилин. За цей час горбуша встигне добре замаринуватися.

Залийте філе горбуші вершками.

Зверху присипте дрібно нарізаною зеленню. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте 30 хвилин.

Запечену горбушу в вершках трохи остудіть.

Подавайте блюдо порційно. Як гарнір можна подати молода картопля або бурий рис.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби