Горбуша з вершками – смачне і ніжне блюдо, яке можна приготувати на святковий обід. Чудовий вершковий смак прекрасно поєднується з соковитим філе горбуші. Блюдо виходить вишуканим і ароматним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 2 шт.
- Лимонний сік – 5 ст. л.
- Вершки – 400 мл
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
- Орегано – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати горбушу з вершками, візьміть філе горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Розділіть кожне філе на три частини.
Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.
Зелень ретельно промийте, обсушіть і дрібно нарубаєте. Кожен вид зелені перемістіть в окрему миску. Вибирайте свою улюблену зелень і експериментуйте зі смаками.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Підготовлену горбушу викладіть у змащену форму. Зверху полийте лимонним соком, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Залиште приблизно на 15 хвилин. За цей час горбуша встигне добре замаринуватися.
Залийте філе горбуші вершками.
Зверху присипте дрібно нарізаною зеленню. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте 30 хвилин.
Запечену горбушу в вершках трохи остудіть.
Подавайте блюдо порційно. Як гарнір можна подати молода картопля або бурий рис.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби