Звичайно для засолювання форелі в домашніх умовах краще всього вибирати свіжу або свіжозаморожену рибу. Тоді в процесі засолювання вона не розм’якне і буде мати гарний зовнішній вигляд.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 1 шт.
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як посолити форель з кропом в домашніх умовах? Рибу помийте, розріжте хвіст і голову, очистити від нутрощів і розріжте на дві половини вздовж хребта. Видалити великі кісточки пінцетом.

На дно пластикового контейнера всипте трохи солі, викладіть частину форелі шкірою вниз.

Посипте форель сіллю і викладіть нарізану кріп.

Другу частину форелі змастіть сіллю з усіх боків і викладіть зверху філейною частиною вниз. Контейнер щільно закрийте і поставте в холодильник на 24 години.

В процесі засолу перевертайте рибу і поливайте її соком, що виділився. Зберігати слабкосолений форель можна, склавши її в банку і затоку рослинним маслом.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах