Пропоную приготувати горбушу, запечену в духовці. Соковите і ніжне блюдо стане прикрасою святкового торжества. Ароматне блюдо добре поєднується з гарнірами з різноманітних овочів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування горбуші, запеченої цілком смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для страви. Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Добре очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Лимон ретельно вимийте і обсушіть. Наріжте тонкими кільцями і півкільцями.
Деко, на якій будете запікати горбушу, застеліть фольгою. На фольгу викладіть скибочки лимона.
Приправте горбушу всередині і зовні чорним меленим перцем, можете використовувати і інші спеції і приправи. Підготовлену горбушу викладіть на фольгу.
Часник очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими скибочками. У черевце горбуші рівномірно розкладіть півкільця цибулі та лимона, додайте часникові скибочки.
Зверху на горбушу викладіть скибочки лимона і загорніть фольгу. У розігріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте горбушу 20-25 хвилин. Після закінчення часу зніміть верхній шар фольги і запікайте горбушу ще 5 хвилин.
Запечену горбушу викладіть на блюдо для подачі, прикрасивши улюбленої зеленню і дольками лимона. Я найчастіше блюдо застеляю салатними листям. Для запікання можна використовувати будь-яку червону рибу. Важливо не перетримати рибу в духовці.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша цілком у духовці Горбуша цілком у фользі в духовці