Пропоную приготувати горбушу, запечену в духовці. Соковите і ніжне блюдо стане прикрасою святкового торжества. Ароматне блюдо добре поєднується з гарнірами з різноманітних овочів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування горбуші, запеченої цілком смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для страви. Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Добре очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Лимон ретельно вимийте і обсушіть. Наріжте тонкими кільцями і півкільцями.

Деко, на якій будете запікати горбушу, застеліть фольгою. На фольгу викладіть скибочки лимона.

Приправте горбушу всередині і зовні чорним меленим перцем, можете використовувати і інші спеції і приправи. Підготовлену горбушу викладіть на фольгу.

Часник очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими скибочками. У черевце горбуші рівномірно розкладіть півкільця цибулі та лимона, додайте часникові скибочки.

Зверху на горбушу викладіть скибочки лимона і загорніть фольгу. У розігріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте горбушу 20-25 хвилин. Після закінчення часу зніміть верхній шар фольги і запікайте горбушу ще 5 хвилин.

Запечену горбушу викладіть на блюдо для подачі, прикрасивши улюбленої зеленню і дольками лимона. Я найчастіше блюдо застеляю салатними листям. Для запікання можна використовувати будь-яку червону рибу. Важливо не перетримати рибу в духовці.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша цілком у духовці Горбуша цілком у фользі в духовці