Цілісних горох вважається більш корисним, ніж колотий. Однак, перед варінням потрібно замочити на кілька годин. Варити страву на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сало свиняче – 150 – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати горохову кашу з салом і цибулею легко! Насипте горох у друшляк або сито і добре промийте.
Промитий горох замочити на ніч, але не тримайте більше 10 годин.
Розмоклий горох промийте і поставте варитися. Після закипання посоліть за смаком, зменшіть вогонь і продовжуйте варити до готовності гороху.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Сало наріжте кубиками. На сковороду налийте трохи олії, обсмажте сало і цибулю до золотистого кольору. Потім перекладіть готовий горох на сковороду і смажте протягом 5 хвилин на повільному вогні.
Для подачі прикрасьте горохову кашу свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша в каструлі з замочуванням гороху Горохова каша з м'ясом Горохова каша з цибулею Каші