Горохове пюре з м’ясом буде у вас простим бюджетним і смачним блюдом для сімейного обіду. Горох добре поєднується за смаком з будь-яким м’ясом і особливо копченим. Доповнити смак гороху можна маслом і обсмаженими овочами. У цьому рецепті вам пропонується приготувати горохове пюре з яловичиною в томатній підливці. Горох попередньо замочіть на 5-7 годин у холодній воді і для пюре візьміть колоті зерна жовтого кольору.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Горох колотий – 250 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Яловичина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати горохове пюре з м’ясом легко! Попередньо замочіть горох в холодній воді.

Потім замочений горох кілька разів промийте і перекладіть в казан або каструлю з товстим дном.

Залийте горох водою. Для приготування пюре береться горох і вода в співвідношенні 1:3. Варіть горох на невеликому вогні і протягом 1,5 години від початку кипіння і під прикритою кришкою. Перемішувати горох під час варіння не треба. За цей час горох повинен розваритися до стану пюре, хоча це залежить від сорту.

Поки картопля вариться, приготуйте м’ясну підливу. Шматочок яловичини добре промийте і просушіть паперовим рушником.

Потім м’ясо наріжте на невеликі брусочки.

Розігрійте в сковороді олію і перекладіть в нього шматочки яловичини. Цибулю почистіть, наріжте на тонкі чверть колечка і додайте до м’яса.

Потім почистіть моркву натріть на крупну тертку і перекладіть її в сковорідку.

Обсмажуйте шматочки м’яса з морквою і цибулею на середньому вогні до рум’яного кольору. Потім до смаженій м’ясу покладіть томатну пасту, ложкою перемішайте і посмажте все ще декілька хвилин.

Потім у сковорідку налийте 300 мл холодної води, за своїм смаком додайте сіль і спеції. Тушкуйте яловичину в томатній підливці на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 40 хвилин.

За цей час горохове пюре звариться. Додайте в нього вершкове (можна рослинне) масло і сіль. Вогонь під каструлею вимкніть і залиште горох на 15 хвилин, після чого його можете подрібнити блендером, щоб додати пюре легкість.

На порційні тарілки розкладіть горохове пюре з м’ясною підливою, доповніть їх свіжими овочами і можете подати до столу.

Смачного!

Горохова каша з м'ясом Горохова каша-пюре Горохове пюре в каструлі Гороховий суп у каструлі Гороховий суп, щоб горох розварився