Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачного горохового супу-пюре, приготованого в мультиварці. Текстура супу виходить однорідною, гладкою і ніжною. Відмінний варіант для смачного і ситного обіду.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горох – 150 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Кріп сушений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Каррі – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Сухарики – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горохового пюре в мультиварці? Горох добре промийте, а потім залийте водою і залиште замачиваться на деякий час.
Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії. Увімкніть програму «Смаження» і обсмажте овочі до м’якості.
Після чого в чашу мультиварки викладіть промитий горох.
Залийте холодною водою, добре посоліть і додайте каррі, хмелі-сунелі і червоний мелений перець. На панелі мультиварки встановіть програму «Суп», час приготування – 2 години. Закрийте кришку мультиварки і натисніть кнопку «Старт».
Тим часом картопля вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте великими шматочками. Коли до закінчення програми залишиться 45 хвилин, додайте підготовлений картопля. Закрийте кришку мультиварки і готуйте до закінчення програми.
Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу, і додайте сушений кріп.
Гарячий суп акуратно перелийте в каструлю і, скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції.
Гороховий суп-пюре, приготований в мультиварці, розлийте по тарілках, прикрасьте хрусткими сухариками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Горохове пюре Горохове пюре на воді Гороховий суп Гороховий суп в мультиварці Гороховий суп-пюре Гороховий суп, щоб горох розварився Пісний суп гороховий