Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачного горохового супу-пюре, приготованого в мультиварці. Текстура супу виходить однорідною, гладкою і ніжною. Відмінний варіант для смачного і ситного обіду.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горох – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Кріп сушений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Каррі – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Сухарики – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горохового пюре в мультиварці? Горох добре промийте, а потім залийте водою і залиште замачиваться на деякий час.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії. Увімкніть програму «Смаження» і обсмажте овочі до м’якості.

Після чого в чашу мультиварки викладіть промитий горох.

Залийте холодною водою, добре посоліть і додайте каррі, хмелі-сунелі і червоний мелений перець. На панелі мультиварки встановіть програму «Суп», час приготування – 2 години. Закрийте кришку мультиварки і натисніть кнопку «Старт».

Тим часом картопля вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте великими шматочками. Коли до закінчення програми залишиться 45 хвилин, додайте підготовлений картопля. Закрийте кришку мультиварки і готуйте до закінчення програми.

Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу, і додайте сушений кріп.

Гарячий суп акуратно перелийте в каструлю і, скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції.

Гороховий суп-пюре, приготований в мультиварці, розлийте по тарілках, прикрасьте хрусткими сухариками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре на воді Гороховий суп Гороховий суп в мультиварці Гороховий суп-пюре Гороховий суп, щоб горох розварився Пісний суп гороховий