Для тих, хто любить прості і легкі в приготуванні домашні страви, рекомендую чудовий рецепт наваристого горохового супу з кісточками яловичини. Процес приготування супу не доставить вам незручностей.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох – 100 гр.
- Морква (заморожена) – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 шт.
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Яловичина на кістці – 500 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Корінь селери – 50 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування горохового супу з кісточками яловичини. Горох добре промийте, а потім залийте водою, додайте харчову соду і залиште замачиваться на деякий час. Харчова сода прискорить приготування гороху і полегшить засвоєння їжі. Горох краще замочувати з вечора.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. На дно чаші мультиварки налийте рослинне масло. Викладіть нарізану цибулю, заморожену подрібнену моркву і корінь селери. На панелі мультиварки встановіть програму «Смаження» і натисніть кнопку «Старт».
Періодично помішуючи, обсмажте до м’якості. Потім додайте томатну пасту.
Потім додайте попередньо замочений і промитий горох.
В чашу мультиварки викладіть промиті яловичі кістки.
Залийте холодною водою. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте кубиками і відправте в чашу мультиварки.
Добре посоліть. На панелі мультиварки встановіть програму «Варка», час приготування – 2 години. Закрийте кришку мультиварки і натисніть кнопку «Старт».
Зелень гарненько промийте і дрібно наріжте. Готуйте до закінчення програми. Відкрийте кришку мультиварки і додайте подрібнену зелень. Потім встановіть режим «Підігрів». Залиште настоюватися гороховий суп на 30 хвилин.
Гороховий суп, приготований з кісточками яловичини, подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп з яловичиною