Смачно і ситно нагодувати всю сім’ю вам допоможе густий гороховий суп на свинячих копчених реберцях. Він красивий і яскравий, а аромат у нього просто запаморочливий, ваш розіграється апетит не на жарт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ребра копчені – 400 гр.
- Вода – 3 л
- Бекон – 200 гр.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування гороховий суп з копченими свинячими реберцями смачний! Горох добре промийте водою і замочити на 3-4 години. Копчені реберця складіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння, додайте очищену цибулину і продовжуйте варити на середньому вогні.
Далі викладіть в каструлю замочений горох. Варіть суп 1,5-2 години до м’якості гороху.
Потім дістаньте реберця з бульйону, відокремити м’ясо від кісток, наріжте його кубиками. Картопля очистіть і наріжте кубиками, додайте його в бульйон, продовжуйте варити 15-20 хвилин.
Бекон наріжте кубиками і обсмажте на середньому вогні до легкої рум’яної скоринки.
Очищену моркву і цибулину наріжте кубиками. Обсмажте овочі на жирі, що залишився від бекону.
Перекладіть обсмажені овочі і бекон в каструлю з супом. Також додайте лавровий лист, сіль і перець за смаком. Варіть суп ще 7-10 хвилин.
Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин. Перед подачею додайте подрібнену зелень.
Приємного апетиту!
Гороховий суп з копченостями