Сьогодні я хочу поділитися чудовим рецептом цікавого горохового супу з куркою і грибами. Процес приготування першої страви займе достатню кількість часу, але повірте, це того варто. Приготуйте ароматний суп, і ви отримаєте незабутнє задоволення!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох колотий – 150 гр.
- Курка – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 150 гр.
- Вода – 2,5 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Морква – 100 гр.
- Гриби консервовані – 150 гр.
- Помідори свіжі – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування горохового супу з куркою і грибами. Куряче філе вимити, обсушити і дрібно наріжте. Консервовані гриби залийте водою. Болгарський перець вимийте, очистіть і дрібно наріжте. Морква вимийте і очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою і наріжте кубиками.
Картопля викладіть в каструлю з водою. Додайте нарізане куряче філе. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну шумівкою, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 30 хвилин.
Колотий горох промийте кілька разів під водою, а потім викладіть в каструлю. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Готуйте, періодично помішуючи, 30 хвилин.
Помідори вимийте і видаліть плодоніжки, розрізати на 4 частини. З грибів злити воду. Скориставшись заглибним блендером, подрібніть гриби і помідори до однорідної гладкої консистенції.
Отриману масу викладіть в суп.
Потім відправте подрібнену моркву.
Наступним кроком викладіть болгарський перець і подрібнену зелень, я використовувала заморожену.
Посоліть і поперчіть суп.
Додайте лавровий лист, попередньо обдавши його окропом.
Доведіть суп до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 10 хвилин.
Гороховий суп з куркою і грибами подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі Грибний суп