Всі, хто любить гриби, ні за що не відмовляться від миски ароматного супу зі свіжих білих грибів на курячому бульйоні. Перше блюдо виходить з яскравим і насиченим грибним смаком. Такий суп чудово втамовує голод і зігріє вас холодним дощовим ввечері.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Бульйон з курки – 3,5 л.
  • Морква – 150 гр.
  • Білі гриби – 450 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати суп з свіжих білих грибів на курячому бульйоні? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу зі свіжих білих грибів на курячому бульйоні. Курячий бульйон у мене був у холодильнику. Каструлю з курячим бульйоном поставте на середній вогонь.

Тим часом ретельно морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.

Підготуйте білі гриби. Переберіть, очистіть і промийте їх під проточною водою. Великі гриби наріжте на шматочки середнього розміру. Я використовувала покупні білі гриби, вони були вже повністю готові до використання і не вимагали додаткової обробки.

Курячий бульйон доведіть до кипіння і викладіть підготовлені білі гриби.

Посоліть і додайте чорний мелений перець. Після повторного закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть білі гриби приблизно 30-35 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася і помішуючи.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Картоплю добре вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте брусочками середнього розміру.

В каструлю з грибами викладіть підготовлений картопля. Перемішайте і варіть приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

Потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю.

Наступним кроком відправте в каструлю натерту моркву.

В останню чергу додайте в каструлю лавровий лист і варіть суп ще 10-15 хвилин під кришкою. Потім акуратно вийміть лавровий лист і зніміть каструлю з вогню.

Каструлю з супом із свіжих білих грибів залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися. Готовий настоявшийся подавайте суп порційно, за бажанням прикрасивши попередньо вимитої і подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти