Так склалося, що баклажани зазвичай використовують у приготуванні гострих закусок. За цим рецептом можна приготувати дуже смачні баклажани на зиму і подавати їх як гарнір на зимових застіллях.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст.
  • Сіль – 0.25 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати гострі баклажани на зиму? Баклажани помийте і обсушіть їх паперовими рушниками. Наріжте овочі товстими кружечками. Перекладіть їх у миску, посипте їх сіллю і залиште на 1,5-2 години, за цей час з овочів вийде гіркоту.

Після закінчення часу баклажани злегка відіжміть і обсмажте на сковороді з двох сторін до золотистого кольору. Розкладіть обсмажені овочі на паперових рушниках, щоб позбутися від зайвого масла.

Перці помийте, очистіть від насіння і розрізати на кілька частин. Часник очистіть від лушпиння. Пропустіть перець і часник через м’ясорубку. Змішайте овочеву масу з оцтом і цукром.

Банки добре вимийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. В сухі банки викладіть скибочки баклажанів, чергуючи їх з гострою перцевої заправкою. Прикрийте банки кришками і стерилізують їх в каструлі в окропі протягом 15 хвилин. Потім загорніть кришки і укутайте банки в теплий плед до повного охолодження. Зберігайте заготовку в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострі баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму