Заготовка з гострих баклажанів має перевагу в тому, що її не потрібно стерилізувати. Баклажани обсмажуються і далі закочуються в банки з зеленню і прянощами.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Часник – 3 головки
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 15 мл
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати баклажани на зиму без стерилізації легко! Баклажани помити, нарізати на кружечки разом зі шкіркою. Товщина – близько 1 див. Присипати сіллю, перемішати і дати постояти 15 хв

Баклажани віджати і добре обсмажити в рослинній олії з обох сторін.

Почистити часник, зелень помити і обтрусити від води. Подрібнити часник, зелень, всипати цукровий пісок, 3 ч. л. солі. Влити оцет і перемішати.

На дно простерилізованих банок покласти по 1 ч. л. часникової маси. Далі покласти кілька гуртків баклажанів, знову пару ложок часникової маси. Продовжувати так, поки банки повністю не заповняться. Закатати кипячеными кришками і зберігати в прохолодному місці до весни.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму