Шанувальники гострої їжі обов’язково оцінять по достоїнству цей рецепт супу харчо. Цей густий і обпалюючий суп на бульйоні з яловичини підбадьорить і вгамує ваш голод. Обов’язково варто спробувати.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Ткемалі – 3 ст. л.
- Томатний сік – 1 склянка
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Цибуля зелена – 0,5 пучків
- Петрушка – 0,5 пучків
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гострий харчо з яловичини? Яловичину помийте, наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки на олії.
Потім перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і варіть до готовності 40-60 хвилин.
Цибулю і моркву помийте, очистіть і наріжте кубиками. Овочі обсмажте до золотистого кольору.
До засмажки додайте томатний сік, ткемалі, чорний перець, хмелі-сунелі. Тушкуйте до тих пір, поки не випарується зайва волога. Наприкінці покладіть в неї подрібнений часник.
В каструлю з яловичиною покладіть рис і засмажку, додайте лавровий лист, запашний перець, червоний гострий перець і сіль за смаком. Варіть до готовності рису.
В кінці додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з рисом Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи