Шанувальники гострої їжі обов’язково оцінять по достоїнству цей рецепт супу харчо. Цей густий і обпалюючий суп на бульйоні з яловичини підбадьорить і вгамує ваш голод. Обов’язково варто спробувати.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Ткемалі – 3 ст. л.
  • Томатний сік – 1 склянка
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Цибуля зелена – 0,5 пучків
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гострий харчо з яловичини? Яловичину помийте, наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки на олії.

Потім перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і варіть до готовності 40-60 хвилин.

Цибулю і моркву помийте, очистіть і наріжте кубиками. Овочі обсмажте до золотистого кольору.

До засмажки додайте томатний сік, ткемалі, чорний перець, хмелі-сунелі. Тушкуйте до тих пір, поки не випарується зайва волога. Наприкінці покладіть в неї подрібнений часник.

В каструлю з яловичиною покладіть рис і засмажку, додайте лавровий лист, запашний перець, червоний гострий перець і сіль за смаком. Варіть до готовності рису.

В кінці додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з рисом Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи