Закатанный на зиму салат хороший тим, що його досить просто відкрити, і він вже готовий до вживання. Існує багато рецептів закаток на зиму. Ви можете заготовити свої улюблені овочі і ласувати ними цілий рік. До того ж, якщо раптово нагрянуть гості, закачування допоможуть вирішити питання з частуваннями.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 25 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати гострий салат з буряка, помідорів і перцю легко! Овочі промийте. Буряк потрібно очистити і натерти на крупній тертці.

Відріжте плодоніжки у болгарського перцю, очистіть їх від насіння і перегородок, промийте всередині і наріжте соломкою. З лука зніміть піну, наріжте кубиками і разом з болгарським перцем, обсмажте на рослинному маслі до готовності.

Вимиті сухі томати дрібно наріжте. У каструлі змішайте натерту буряк і подрібнені помідори, поставте на вогонь і тушкуйте протягом 60 хвилин після кипіння, постійно помішуючи.

Поки овочі тушатся, дрібно наріжте гострий перець.

Після закінчення години, додайте до буряків і помідорів болгарський перець, цибулю, гострий перець, посоліть і тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Банки і кришки стерилізуйте. В сухі банки розкладіть гарячий салат і загорніть кришками. Буряковий салат можна подавати разом з м’ясними стравами, додавати в супи і робити з ним бутерброди.

Приємного апетиту!

Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму