Якщо оладки з кабачків, кабачкова ікра та кабачкові супи-пюре вже набридли, пропонуємо оцінити цей чудовий овоч у вигляді пікантного салату. Він дуже соковитий, хрусткий, збуджує апетит і дивує незвичайним смаком. Такий рецепт стане в ряд обов’язкових, коли буде випробуваний хоч раз.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (великі) – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Приступимо до готування гострого салату з кабачків по-корейськи. Кабачки ретельно промиваємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю і часточки часнику очищаємо. Моркву чистимо і промиваємо.

Якщо кабачки зрілі, то шкірку очищаємо і насіння витягуємо. Якщо плоди молоді, їх можна використовувати цілком. Кабачки нарізаємо на тонкі скибочки. Посипаємо нарізані кабачки сіллю (половина столової ложки), перемішуємо і ставимо під гніт на пару годин. За цей час необхідно кілька разів перемішати кабачки.

Моркву натираємо на крупній тертці. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими напівпрозорими полукружиями, які потім розбираємо на півкільця.

На сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії і кладемо в неї нарізану цибулю. Помішуючи, на середній температурі плити пасеруємо цибулю до прозорості. Зарумянивать не потрібно.

Настоявшиеся кабачки потрібно віджати руками і перекласти в окремий посуд. Додаємо до кабачків пасеровану цибулю, натерту моркву, соломку болгарського перцю, подрібнений часник, червоний і чорний мелений перець, паприку, соєвий соус. На сковорідці без олії смажимо кунжутне насіння до легкого золотистого відтінку і висипаємо їх до кабачків. Додаємо оцтову есенцію, цукор, кунжутне масло, щіпку солі. Перемішуємо всі інгредієнти ретельно, щоб кожен шматочок кабачка занурився в маринад і спеції.

Даємо салату настоятися в холодильнику протягом години і подаємо до столу. При подачі можна прикрасити зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!

Новости