Якщо оладки з кабачків, кабачкова ікра та кабачкові супи-пюре вже набридли, пропонуємо оцінити цей чудовий овоч у вигляді пікантного салату. Він дуже соковитий, хрусткий, збуджує апетит і дивує незвичайним смаком. Такий рецепт стане в ряд обов’язкових, коли буде випробуваний хоч раз.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (великі) – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Приступимо до готування гострого салату з кабачків по-корейськи. Кабачки ретельно промиваємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю і часточки часнику очищаємо. Моркву чистимо і промиваємо.
Якщо кабачки зрілі, то шкірку очищаємо і насіння витягуємо. Якщо плоди молоді, їх можна використовувати цілком. Кабачки нарізаємо на тонкі скибочки. Посипаємо нарізані кабачки сіллю (половина столової ложки), перемішуємо і ставимо під гніт на пару годин. За цей час необхідно кілька разів перемішати кабачки.
Моркву натираємо на крупній тертці. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими напівпрозорими полукружиями, які потім розбираємо на півкільця.
На сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії і кладемо в неї нарізану цибулю. Помішуючи, на середній температурі плити пасеруємо цибулю до прозорості. Зарумянивать не потрібно.
Настоявшиеся кабачки потрібно віджати руками і перекласти в окремий посуд. Додаємо до кабачків пасеровану цибулю, натерту моркву, соломку болгарського перцю, подрібнений часник, червоний і чорний мелений перець, паприку, соєвий соус. На сковорідці без олії смажимо кунжутне насіння до легкого золотистого відтінку і висипаємо їх до кабачків. Додаємо оцтову есенцію, цукор, кунжутне масло, щіпку солі. Перемішуємо всі інгредієнти ретельно, щоб кожен шматочок кабачка занурився в маринад і спеції.
Даємо салату настоятися в холодильнику протягом години і подаємо до столу. При подачі можна прикрасити зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Новости