На основі смачного поєднання шинки і грибів, проявивши творчість і фантазію, ви можете створити незвичайні і смачні салати. У даному рецепті вам пропонується приготувати салат шарами і додати до шинки і грибів відварені морква з картоплею, яйця і плавлений сирок. Це красиве за рахунок різнокольорових шарів страва буде прикрасою будь-якого святкового столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці мариновані – 1 банка
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – за смаком

Процес приготування:

Готувати салати з шинкою і грибами просто! Відваріть до повної готовності моркву і картоплини. Їх охолодіть і очистіть від шкірки. Картопля натріть на крупну тертку. Натирайте відразу на блюдо для салату, картопля при цьому відразу рівномірно розподіляйте, щоб не злипався в грудочки.

На шар натертої картоплі нанесіть майонезну сіточку і розмажте її по поверхні.

Пір’я зеленого лука промийте, обсушіть серветкою і дрібно поріжте. Посипте нарізаною цибулею шар картоплі.

Відварені круто курячі яйця натріть на крупну тертку, рівним шаром викладіть їх на зелений лук і акуратно, щоб не розчавити шматочки, нанесіть на них тонким шаром майонез.

Мариновані печериці або інші гриби наріжте на шматочки довільної форми і викладіть наступним шаром.

Потім невеликими рівними кубиками порізати шинку, розкладіть її поверх грибного шару і також намажте майонезом.

На крупній тертці натріть відварну моркву, рівномірно розподіліть поверх шару шинки і намажте майонезом.

На цю ж тертці плавлений сир подрібніть. Його можна попередньо заморозити, щоб легше було натерти. Сир розкладіть останнім шаром. Салатницю прикрийте шматочком фольги або харчової плівки і поставте на 1 годину в холодильник для просочення.

Після закінчення цього часу салат посипте зеленню і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Новости