Кисло-солодкі ягідні соуси добре підкреслюють смак м’ясних і рибних страв. В даний час, їх готують і подають замість майонезу і кетчупу, адже в магазині такий соус не купиш. У червоній смородині багато пектину, тому соус виходить густим. Готується соус на основі соку з м’якоттю цієї ягоди, і додаються до нього прянощі, кількість і набір яких можна змінити по своєму смаку.
Інгредієнти: на 1 л.
- Сік червоної смородини (з мякостью) – 800 мл
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Коріандр мелений – 0.5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати гострий соус з червоної смородини на зиму легко! Червону смородину потрібно перебрати і відокремити ягідки від гілочок. Потім промити її холодною водою і обсушити кухонним рушником.
З допомогою кухонного комбайна, блендера або вручну подрібнити ягоди до стану пюре. Потім через складену вдвічі марлю або сито відокремити сік з м’якоттю від макухи. Обсяг отриманого соку обов’язково виміряти.
Потім сік перелити в варильну посуд і насипати до нього розраховану кількість цукру.
Зазначені в рецепті прянощі (або вибрані на свій розсуд) і сіль змішати в окремій мисочці і потім пересипати до соку. Потім додати в сік ложку оцту. Сік з прянощами і цукром ложкою добре перемішати і залишити на 1 годину, щоб соус настоявся і просочене ароматом прянощів.
Після закінчення цього часу соус довести до кипіння на середньому вогні. Зняти всю пінку з поверхні і проварити на маленькому вогні рівно 5 хвилин.
Гарячий соус розлити в невеликі стерильні баночки, закупорити їх прокип’яченими кришками і після охолодження, перенести в місце зберігання зимових консервації.
Смачних і вдалих заготовок!
Новости