Любителям гострих страв від усієї душі рекомендую приготувати неймовірно смачний і ароматний гострий суп харчо з баранини. Гаряче блюдо сподобається всім, хто любить ароматні приправи і спеції. Приготуйте такий суп, і ви будете приємно здивовані.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Баранина – 1 кг
- Рис круглозерний – 110 гр.
- Селера – 1 шт.
- Ткемалі – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 5 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
- Томати в соку – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Пластівці перцю чилі – 3 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Кориця – 1 паличка
- Коріандр – 1 ч. л.
- Насіння кропу – 0.25 ч. л.
- Зелень – 1 ч. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Майоран – 0.5 ч. л.
- Корінь петрушки – 0.5 пучків
- Корінь кінзи – 0.5 пучків
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гострого супу харчо з баранини? Відразу підготуйте всі необхідні спеції, які будете використовувати для приготування гострого харчо.
Баранину на кісточці ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Періодично знімайте піну, яка утворилася з допомогою шумівки або дрібного сита.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Одну цибулину розріжте не до кінця, ставте гвоздику. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою, розріжте на 4 частини. Після чого овочі викладіть до м’яса.
Стебло селери, корінь петрушки і кінзи сполосніть, додайте в бульйон, також до м’яса додайте паличку кориці і лавровий лист, зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності приблизно 1-1,5 години.
Коли баранина буде готова, обережно вийміть овочі і приправи – вони більше не знадобляться. З допомогою шумівки обережно викладіть баранину в окремий посуд. Необхідну кількість круглого рису гарненько промийте кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин.
Залишився очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Баранину трохи остудіть і відокремте м’ясо від кісток.
Потім наріжте середніми шматочками однакового розміру і додайте до смаженій репчатому луку.
Потім додайте помідори у власному соку.
Влийте кілька ополоників бульйону і додати улюблені спеції. Я додала сушену зелень петрушки і базиліка, сушений перець чилі, майоран, насіння коріандру, насіння кропу, мелений коріандр. Гарненько перемішайте.
Потім додайте необхідну кількість ткемалі. Посоліть. Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес в сковороду з вмістом. Ретельно перемішайте.
Приготовану засмажку з бараниною акуратно перекладіть в каструлю з рисом. Ретельно перемішайте харчо. Доведіть до кипіння.
Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин під кришкою. Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Краще всього використовувати кінзу або петрушку. Гострий ароматний суп харчо з баранини подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з баранини з рисом Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником