Пропоную приготувати легкий і простий у приготуванні грецький салат без маслин. Відмінний варіант для званої вечері. Салат виходить не тільки смачним, але і дуже красивим і яскравим. Ваші гості обов’язково оцінять красиве блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир Фета – 150 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Листовий салат – 1 пучок
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло оливкове – 0.5 склянки
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Орегано – за смаком
Процес приготування:
Готувати грецький салат без маслин легко! Першим ділом приготуйте заправку. Помийте лимон.
У велику миску налийте оливкова олія, видавіть сік з половини лимона.
Висипте в отриману суміш орегано, цукровий пісок, посоліть.
Все ретельно перемішайте віночком.
Салатні листя добре промийте під проточною водою, просушіть, порвіть руками на великі шматочки і викладіть в миску з заправкою.
Помідори добре помийте і обсушіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на салатні листя.
Червоний цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями, викладіть в салатник. Краще використовуйте червоний лук, він не такий гострий, як звичайний.
Помийте огірки очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками і відправте в салатник. Якщо огірки молоді, то чистити від шкіри і насіння не обов’язково.
Сир Фета розкришите руками і викладіть в салатник.
Двома ложками ретельно перемішайте салат, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.
Готовий салат розкладіть по порціях, і кличте гостей до столу.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з листям салату Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю