Пропоную приготувати легкий і простий у приготуванні грецький салат без маслин. Відмінний варіант для званої вечері. Салат виходить не тільки смачним, але і дуже красивим і яскравим. Ваші гості обов’язково оцінять красиве блюдо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Фета – 150 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Масло оливкове – 0.5 склянки
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Орегано – за смаком

Процес приготування:

Готувати грецький салат без маслин легко! Першим ділом приготуйте заправку. Помийте лимон.

У велику миску налийте оливкова олія, видавіть сік з половини лимона.

Висипте в отриману суміш орегано, цукровий пісок, посоліть.

Все ретельно перемішайте віночком.

Салатні листя добре промийте під проточною водою, просушіть, порвіть руками на великі шматочки і викладіть в миску з заправкою.

Помідори добре помийте і обсушіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на салатні листя.

Червоний цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями, викладіть в салатник. Краще використовуйте червоний лук, він не такий гострий, як звичайний.

Помийте огірки очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками і відправте в салатник. Якщо огірки молоді, то чистити від шкіри і насіння не обов’язково.

Сир Фета розкришите руками і викладіть в салатник.

Двома ложками ретельно перемішайте салат, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.

Готовий салат розкладіть по порціях, і кличте гостей до столу.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з листям салату Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю