Грецький салат сам по собі – цілком дієтичне блюдо. Суміш свіжих овочів з оливковою олією холодного віджиму несе тільки користь для здоров’я. Традиційний сир фета, в цілях зниження калорійності і змісту солі, рекомендуємо замінити на низькокалорійний сир. Для пікантності додаємо сік лимона.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Маслини без кісточок – 1 банка
- низькокалорійний Сир – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати грецький салат ПП, готуємо продукти для салату: овочі промиваємо й обсушуємо. Оливки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини.
Помідор нарізаємо невеликими кубиками. Якщо виділилося занадто багато соку при нарізці, його необхідно злити. У огірка зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти. Огірок нарізаємо кубиками. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, ріжемо невеликими шматочками, співмірними з іншими інгредієнтами. Сир нарізаємо кубиками. Червоний цибулю ріжемо на тонкі напівпрозорі півкруги.
В глибоку салатницю висипаємо всі нарізані інгредієнти, поливаємо оливковою олією, лимонним соком за смаком, посипаємо сіллю і прованськими травами. Акуратно перемішуємо
Подавати грецький салат рекомендується відразу після приготування. Можна прикрасити за бажанням часточкою лимона і присипати свіжомеленим чорним перцем.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами ПП грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю