Грецький салат сам по собі – цілком дієтичне блюдо. Суміш свіжих овочів з оливковою олією холодного віджиму несе тільки користь для здоров’я. Традиційний сир фета, в цілях зниження калорійності і змісту солі, рекомендуємо замінити на низькокалорійний сир. Для пікантності додаємо сік лимона.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Маслини без кісточок – 1 банка
  • низькокалорійний Сир – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати грецький салат ПП, готуємо продукти для салату: овочі промиваємо й обсушуємо. Оливки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини.

Помідор нарізаємо невеликими кубиками. Якщо виділилося занадто багато соку при нарізці, його необхідно злити. У огірка зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти. Огірок нарізаємо кубиками. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, ріжемо невеликими шматочками, співмірними з іншими інгредієнтами. Сир нарізаємо кубиками. Червоний цибулю ріжемо на тонкі напівпрозорі півкруги.

В глибоку салатницю висипаємо всі нарізані інгредієнти, поливаємо оливковою олією, лимонним соком за смаком, посипаємо сіллю і прованськими травами. Акуратно перемішуємо

Подавати грецький салат рекомендується відразу після приготування. Можна прикрасити за бажанням часточкою лимона і присипати свіжомеленим чорним перцем.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами ПП грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю