Грецький салат готується дуже просто, він дуже соковитий і освіжаючий. Якщо класичний варіант грецького салату доповнити такою нестандартною добавкою, як сухарики, то ви отримаєте більш ситний і хрусткий варіант цієї страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло оливкова – 30 мл
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир бринза – 100 гр.
  • Маслини (без кісточок) – 10 – 12 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Орегано сушений – за смаком
  • Батон – 150 гр.
  • Листовий салат – 50 – 70 гр.

Процес приготування:

Овочі помийте і дайте їм обсохнути. Наріжте огірки і помідори великими шматочками.

Лук наріжте півкільцями, болгарський перець – соломкою.

Бринзу наріжте кубиками, додайте її до овочів. Овочі приправити меленим перцем, орегано, заправте лимонним соком і оливковою олією, акуратно перемішайте.

Батон наріжте кубиками і обсмажте на сухій сковороді. Можна підсушити сухарики в духовці.

На плоске блюдо викладіть листя салату, на них викладіть суміш овочів і бринзи. Додайте сухарі і маслини і подавайте грецький салат на стіл.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з бринзою Грецький салат з листям салату Грецький салат з сухариками