Знаменитий грецький салат підходить для перекусу або легкого вечері. Страва не містить калорійних продуктів, а значить корисно для фігури. А якщо приготувати заправку з бальзамічного оцту, страва заграє новими фарбами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Фета – 200 гр.
  • Маслини – 70 гр.
  • Оливки – 70 гр.
  • Для заправки: –
  • Бальзамічний оцет – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати грецький салат з бальзамічним оцтом, промиваємо помідори і нарізаємо великими шматочками.

Огірки нарізаємо тонкими, але великими часточками. Овоч можна розрізати вздовж на дві половинки, а потім подрібнити.

нарізаємо Тонкими смужками солодкі болгарські перці.

Цибулину ріжемо тонкими півкільцями, потім ошпарюємо окропом. Для салату краще всього використовувати солодкий червоний лук.

Сир нарізаємо рівними кубиками. Вони не повинні бути дуже маленькими.

Приготуємо заправку. Змішуємо бальзамічний оцет з оливковою олією до однорідності, потім додаємо сіль, перець і знову ретельно перемішуємо.

Овочі і сир викладаємо в салатницю, перемішуємо.

Розкладаємо закуску по тарілках, поливаємо заправкою з бальзамічного оцту і посипаємо маслинами і оливками. Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой Правильний грецький салат Салат «Грецький» з оливками