Сир фетакса відмінно поєднується із зеленню і овочами, тому його часто додають грецький салат. Такого салату завжди раді на святкових столах. По цьому рецепту ви зможете зробити салат не гірше, ніж у ресторані.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сир Фетакса – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Маслини – 0,5 склянки
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Орегано – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування грецького салату з фетаксой класичний. Овочі вимити, цибулю і перець очистіть, з маслин злити розсіл. Огірки наріжте кубиками або напівкружечками, якщо овочі невеликі.

Маслини розрізати навпіл. Якщо є кісточки, видаліть їх.

Болгарський перець наріжте кубиками.

беріть Помідори стиглі, але щільні, наріжте їх невеликими шматочками.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Щоб фетаксу було простіше різати, покладіть його на 10 хвилин у холодильник. Потім наріжте кубиками.

Перекладіть в салатницю нарізані овочі і фетаксу. Окремо змішайте сік половини лимона, оливкова олія, додайте перець і орегано. Заправте салат отриманою сумішшю і перемішайте. Салат можна подавати на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат