У Греції цей салат називають сільським, в нього входять самі звичайні овочі, пряні трави і сир фетакса. Всі інгредієнти нарізати дуже крупно, тому і є салат дуже зручно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Сир Фетакса – 200 гр.
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Маслини – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Прованські трави – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування грецького салату з фетаксой та пекінською капустою. Приготуйте заправку. Змішайте оливкова олія, лимонний сік, подрібнений часник, приправи і сіль, добре перемішайте.

Фетаксу наріжте великими кубиками, покладіть в миску і залийте заправкою.

Овочі помийте. Помідори наріжте часточками, огірки кружечками, а болгарський перець соломкою.

Червоний цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Пекінську капусту нашаткуйте, краще використовувати листя без товстих черешків.

Викладіть в салатницю помідори, огірки, капусту, болгарський перець, цибулю і фетаксу, перемішайте. З маслин злийте сік і додати в салат. Готово, можна подавати салат на стіл.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з пекінської капустою Грецький салат з сиром Фета Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю