Основу грецького салату складають крупно нарізані овочі і сирний сир. Часто в нього додають маслини. Це чудове поєднання смаку та користі. Салат готують повсюдно, його популярність гримить далеко за межами Греції.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Огірки – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Оливки – 0,5 банок
  • Цибуля червоний – 50 гр.
  • Маслини – 130 гр.
  • Листовий салат – 100 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Орегано сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Овочі помийте і дайте їм обсохнути. Банку з маслинами розкрийте і злити розсіл. Листя салату викладіть на плоске блюдо.

Овочі для грецького салату наріжте великими кубиками, так вони збережуть свій зовнішній вигляд і не пустять велика кількість соку.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Маслини викладіть цілком.

Нарізані овочі посоліть, поперчіть, перемішайте і викладіть на листя салату. Полийте овочі оливковою олією і лимонним соком.

Бринзу наріжте кубиками, умочіть кожен шматок в сушений орегано і розкладіть поверх овочів. Подавайте салат на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з листям салату Грецький салат з маслинами Салат «Грецький» з оливками