В якості базової заправки для грецького салату зазвичай використовується оливкова олія. Однак, якщо хочеться іншого смаку або просто під рукою не виявилося олії, можна з успіхом використовувати і майонез. Замість ріпчастої цибулі використовуємо пір’яний, щоб пом’якшити смак. Салат набуває дещо інший відтінок – експериментуємо і пробуємо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Маслини без кісточок – 1 банка
  • Сир Фета – 150 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я
  • Петрушка – 3 пучка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати грецький салат з майонезом просто! Помідори промиваємо й обсушуємо. Великі помідори нарізаємо кубиками. Якщо використовуємо сорт черрі, то досить розрізати їх навпіл. Якщо виділилося багато соку при нарізці, його краще злити.

Огірки промиваємо й обсушуємо. Кінчики краще зрізати, щоб уникнути можливої гіркоти.

Нарізаємо огірки великими кубики, пропорційно з помідорами.

Болгарський перець промиваємо й обсушуємо, видаляємо плодоніжки і насіння.

М’якоть нарізаємо смужками або невеликими шматочками.

Банку з маслинами розкриваємо, викладаємо маслини на друшляк і даємо повністю стекти рідини.

Сир фета нарізаємо великими кубиками.

В салатницю викладаємо нарізані помідори, кубики огірка, болгарський перець, маслини і сир фета. Викладаємо майонез, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Акуратно перемішуємо ложкою салат, щоб не розчавити ніжні шматочки фета.

Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

Так само чинимо і з петрушкою.

Посипаємо зеленню готовий салат і подаємо до столу. Рекомендується вживати в їжу відразу після приготування, поки овочі не почали виділяти багато соку.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой