Якщо залишився несвіжий хліб, якщо хочеться до чаю чого-небудь смачного, якщо звичайні грінки набридли, приготуйте альтернативне страва – грінки з яйцем, молоком та сиром. З мінімального набору продуктів у вас вийде ситний і смачний сніданок.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Білий хліб – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 50 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі продукти для приготування грінок з батона з яйцем, молоком і сиром на сковороді. Сир підходить будь-який, але деякі господині вважають за краще моцаррелу або плавлений.
Білий хліб наріжте середніми кубиками розміром приблизно 1,5 на 1,5 см.
В окремий посуд розбийте яйця і налийте до них склянку молока.
Потім вінчиком яйця з молоком добре збийте.
Шматочок твердого сиру подрібніть на середню терку.
Потім нарізаний хліб помістіть в яєчно-молочну суміш, щоб він добре просочився нею.
Потім хліб посипте подрібненим сиром і акуратно перемішайте.
В сковорідці розтопіть вершкове масло і можете до нього добавити трохи рослинного.
В розігріте масло перекладіть підготовлені шматочки хліба.
Обсмажте грінки протягом 2-3 хвилин до рум’яного кольору з усіх сторін. Смажте на середньому вогні і шматочки постійно перемішуйте.
Підсмажені грінки з яйцем, молоком і сиром перекладіть на красиве блюдо, декорують зеленню і можете подати до сніданку.
Приємного апетиту!
Грінки з батона Грінки з білого хліба на сковороді Грінки з сиром на сковороді Грінки з хліба Грінки з яйцем і сиром на сковороді