Якщо залишився несвіжий хліб, якщо хочеться до чаю чого-небудь смачного, якщо звичайні грінки набридли, приготуйте альтернативне страва – грінки з яйцем, молоком та сиром. З мінімального набору продуктів у вас вийде ситний і смачний сніданок.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Білий хліб – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Спочатку підготуйте всі продукти для приготування грінок з батона з яйцем, молоком і сиром на сковороді. Сир підходить будь-який, але деякі господині вважають за краще моцаррелу або плавлений.

Білий хліб наріжте середніми кубиками розміром приблизно 1,5 на 1,5 см.

В окремий посуд розбийте яйця і налийте до них склянку молока.

Потім вінчиком яйця з молоком добре збийте.

Шматочок твердого сиру подрібніть на середню терку.

Потім нарізаний хліб помістіть в яєчно-молочну суміш, щоб він добре просочився нею.

Потім хліб посипте подрібненим сиром і акуратно перемішайте.

В сковорідці розтопіть вершкове масло і можете до нього добавити трохи рослинного.

В розігріте масло перекладіть підготовлені шматочки хліба.

Обсмажте грінки протягом 2-3 хвилин до рум’яного кольору з усіх сторін. Смажте на середньому вогні і шматочки постійно перемішуйте.

Підсмажені грінки з яйцем, молоком і сиром перекладіть на красиве блюдо, декорують зеленню і можете подати до сніданку.

Приємного апетиту!

Грінки з батона Грінки з білого хліба на сковороді Грінки з сиром на сковороді Грінки з хліба Грінки з яйцем і сиром на сковороді