Досить густе варення з ягід чорниці можна приготувати на зиму, додавши желфикс. Десерт має приємну консистенцію, володіє яскраво вираженими смаковими якостями. В рецепті будемо готувати 2 види: просто варення з уварювання і густий джем з желфиксом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желфикс – 2 ч. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці на зиму легко! Висипати в 2 товстостінні каструлі 0,5 кг цукрового піску.

Влити в обидві каструлі по 125 мл очищеної води.

На вогні вище середнього варити цукровий сироп, не забуваючи помішувати.

В окрему піалу всипати 2 ст. л. цукру і туди ж додати желфикс, добре перемішати.

Чорницю перебрати, промити в декількох водах і відкинути на друшляк. Всипати в кожну з каструль по 0,5 кг ягід. Довести до кипіння, перемішати і зменшити вогонь.

Підготовлену суміш всипати в одну з каструль і перемішати, варити 3 хв. до готовності джему.

Прибрати джем в каструлі з плити.

Знову довести ягоди в іншій каструлі до кипіння, перемішати і знизити температуру приготування. Варити варення 20 хв.

джем і варення Розлити по різним банкам у гарячому вигляді, закатати або закрити гвинтовими кришками. Дати охолонути в перевернутому вигляді під теплою хусткою або ковдрою. Унести зміни в льох на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму