Оригінальне ласощі, яке легко здивує рідних і гостей, можна приготувати з груш і домашньої згущеного молока. Незвичайне варення виходить ніжним і солодким. Ідеально для подачі до ранкових млинців або оладок.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Груша – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Молоко коров’яче – 1 л
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування грушевого варення зі згущеним молоком на зиму. Груші ошпарюємо в окропі, потім акуратно знімаємо шкірку і виймаємо серцевину. Підготовлені плоди засипаємо цукром і наполягаємо до утворення соку.
Після чого зацукровані груші ставимо на плиту. Тушкуємо на повільному вогні близько години. Постійно помішуємо. Даємо вмісту каструлі охолонути, подрібнюємо блендером і знову відправляємо на плиту.
Нагріваємо, додаємо соду і розмішуємо. Вона потрібна нам для того, щоб молоко не згорнулося. Після вливаємо і саме молоко. Знову розмішуємо. Варимо на дуже повільному вогні 4 години, поки маса не загусне. Від пригорання врятують хороша каструля і часті помішування.
Знімаємо гаряче ласощі з плити і виливаємо в стерилізовану банку. Можна відправляти на зберігання!
Варення Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів