Оригінальне ласощі, яке легко здивує рідних і гостей, можна приготувати з груш і домашньої згущеного молока. Незвичайне варення виходить ніжним і солодким. Ідеально для подачі до ранкових млинців або оладок.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Груша – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування грушевого варення зі згущеним молоком на зиму. Груші ошпарюємо в окропі, потім акуратно знімаємо шкірку і виймаємо серцевину. Підготовлені плоди засипаємо цукром і наполягаємо до утворення соку.

Після чого зацукровані груші ставимо на плиту. Тушкуємо на повільному вогні близько години. Постійно помішуємо. Даємо вмісту каструлі охолонути, подрібнюємо блендером і знову відправляємо на плиту.

Нагріваємо, додаємо соду і розмішуємо. Вона потрібна нам для того, щоб молоко не згорнулося. Після вливаємо і саме молоко. Знову розмішуємо. Варимо на дуже повільному вогні 4 години, поки маса не загусне. Від пригорання врятують хороша каструля і часті помішування.

Знімаємо гаряче ласощі з плити і виливаємо в стерилізовану банку. Можна відправляти на зберігання!

Варення Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів