Грибна солянка на зиму без капусти простий в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Взимку грибні загортання в ходу, адже вони використовуються і як закуска на сімейному обіді, і як прикраса святкового столу. Подбати про їх наявність потрібно заздалегідь. З рецептом грибний солянки на зиму без капусти це вийде зробити легко і просто, а результат обов’язково порадує своїм смаком, як домочадців, так і гостей.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Гриби – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Моркву – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Масло рослинне – 300 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування грибної солянки на зиму без капусти. Гриби перебрати, промити, просушити на кухонному рушнику.
Нарізати гриби великими шматочками.
Гриби перекласти в каструлю, залити водою і варити на середньому вогні 15 хвилин.
Потім злити воду, перекласти гриби на розігріту сковороду і обсмажити їх до золотистого кольору.
Моркву очистити, натерти на середній тертці. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями.
Помідори помити, нарізати невеликими кубиками.
Болгарський перець помити, очистити, нарізати не дуже крупно.
У великій каструлі розігріти олію, всипати в гаряче масло помідори. Варити 5 хвилин.
До помідорів відправити перець, цибулю, моркву і гриби.
Додати цукор, сіль, улюблені приправи і ретельно перемішати. Варити ще 5 хвилин.
Коли маса закипить, закрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і залишити на годину тушкуватися.
За 5 хвилин до готовності влити в каструлю оцет, перемішати. При необхідності досолити або ще додати цукру в нашу солянку.
Готову грибну солянку перелити в заздалегідь простерилізовані банки, закрутити кришками, поставити настоюватися в тепле місце на добу. Потім переставити в прохолодне темне місце чекати свого зоряного часу на зимовому святковому столі.
Грибний суп Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка Солянка без огірків