Гуляш з яловичини з підливою – дуже смачне, ситне і апетитне блюдо. Підлива з томатної пасти і борошна зробить м’ясо ще більш соковитим і ніжним. Це прекрасне блюдо, яке точно сподобається всій родині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.66 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гуляша з яловичини з підливкою з томатної пасти і борошна на сковороді. Яловичину промиваємо і розрізаємо її на кілька шматочків середнього розміру. Нарізати як можна кубиками, так і брусочками.
Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажуємо яловичину до легкого золотистого кольору близько 15 хв. Не забуваємо перевертати. Стежимо, щоб з м’яса випарувався зайвий сік.
Після цього яловичину перекладаємо в каструлю. Додаємо лавровий лист і заливаємо м’ясо водою так, щоб вона повністю покривала яловичі шматочки. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо яловичину тушкуватися.
Цибулину очищаємо і ріжемо маленькими квадратиками. Смажимо на олії до м’якого стану і рум’яного кольору.
Тепер додаємо до цибулі борошно і ретельно перемішуємо. Вводимо томатну пасту і воду. Води потрібно додати стільки, щоб підлива нагадувала густу сметану. Заправляємо сіллю і меленим перцем. Тушкуємо на повільному вогні 5 хв
Переливаємо підливку в каструлю з яловичиною. Додаємо сіль і спеції за смаком. Залишаємо тушкуватися страва протягом 40 хв. на невеликому вогні. Не забуваємо помішувати.
Приємного апетиту!
Гуляш з підливою Гуляш з яловичини класичний Гуляш з яловичини як в дитячому саду Гуляш з яловичини, щоб м'ясо було м'яким і соковитим Гуляш класичний Угорський гуляш із яловичини