Запечений в духовці пряний гусак з яблучно-медової начинкою буде чудовим частуванням для найдорожчих ваших гостей. Виберіть якісну тушку молодого гусака, так як його м’ясо ніжне і смачне. Яблука візьміть кислих сортів, а мед підійде будь-який. За цим рецептом маринуємо гусака в спеціях протягом доби.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування гусака з яблуками і медом, запечений в духовці. Спочатку підготуйте гусака для запікання. У попередньо розмороженої або охолодженої тушки птиці видаліть пінцетом залишки пера. Потім зріжте зайвий жир, фаланги крил, огузок і видаліть залишилися нутрощі.

Потім приготуйте пряний маринад для птиці. В піалу насипте вказане в рецепті кількість перців, часник сушений, подрібнений лавр, прованські трави і сіль. Потім налийте олію, і все перемішайте.

Цим маринадом ретельно гусака натріть зовні і зсередини. Потім покладіть тушку у великий поліетиленовий пакет і на 24 години (можна і на 12 годин) помістіть в холодильник, щоб гуска добре замариновался.

Після закінчення часу маринування приступайте до приготування страви. Помийте і почистіть яблука, наріжте на невеликі шматочки і змішайте з медом. Укладіть Начинку в черевце птиці і стінки черевця скріпіть зубочистками.

Крила і ніжки птиці зафіксуйте міцною ниткою або шматочками шпагату, щоб вони не пошкодили фольгу при запіканні.

Підготовлену тушку загорніть у фольгу, складену в декілька шарів. Краї зубочисток прикрийте шматочками цибулини, інакше вони можуть проколоти фольгу. Гусака в фользі перекладіть на деко і поставте в розігріту духовку. Випікайте птицю спочатку протягом 40 хвилин при 250°С, а потім протягом 1 години 40 хвилин при 180°С.

Потім краї фольги обережно розгорніть і тушку полийте розтопленим жиром. Продовжіть запікання ще 20 хвилин, щоб тушка покрилася хрусткою рум’яною скоринкою. В середньому час запікання становить 45 хвилин на 1 кг гусака, тому орієнтуйтеся на розмір вашого гусака.

Запеченого гусака з яблуками і медом перекладіть на красиве блюдо, видаливши зубочистки з фольгою, і подайте до святкового столу.

Успіхів в кулінарному творчості!

Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком у духовці Гусак цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак з яблуками