Соковитий і ароматний гусак виходить в духовці з додаванням яблук і чорносливу. Така оригінальна страва прикрасить ваш святковий стіл і порадує гостей незабутнім смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 3 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 30 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака з яблуками і чорносливом запечений в духовці? Промиваємо гусака і обтираем паперовим рушником. Потім робимо глибокі надрізи на грудки. Це зробить готову страву більш соковитим.

Далі приготуємо соус. Для цього необхідно змішати сметану, сіль, мелений перець, подрібнені лаврове листя і зубчики часнику.

Ретельно обмазуємо соусом гусака.

Підготуємо чорнослив і яблука. Останні слід обмити і, при необхідності, розрізати на половинки.

Начиняємо гусака фруктами та сухофруктами.

Укладаємо продукт в рукав для випікання, зав’язуємо його.

Перекладаємо страву на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Після готовності гусака можна розділити на частини і подавати до столу разом з запеченими яблуками і чорносливом. Приємного апетиту!

Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом в духовці Гуска з чорносливом в рукаві в духовці Різдвяний гусак