Запечена таким способом качка виходить солодкої, ароматною і ніжною. Це відмінний спосіб урізноманітнити повсякденний раціон і приготувати своїм домашнім що-небудь оригінальне.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Курага – 150 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати качку з курагою і чорносливом в духовці. Тушку необхідно добре помити, особливо всередині, потім обсушити паперовими рушниками. Змастіть качку медом і сіллю, залиште на годину.

Сухофрукти залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин, потім злийте воду, промийте і просушіть.

Яблуко помийте і наріжте кубиками.

Шматочками яблука і сухофрукти нафаршируйте качку. Краї черевця сколите шпажками. Надішліть качку в духовку, розігріту до 200 градусів, на 2,5 години.

Ідеальним гарніром для качки з чорносливом і курагою буде відварений рис.

Приємного апетиту!

Качка з медом в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка з яблуками і чорносливом в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік