Приголомшливий рецепт смачного, ароматного гусака, запеченого в духовці з яблуками. Апетитна страва прикрасить святковий стіл і здивує гостей. Дуже ніжне, м’яке м’ясо! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Яблука (кислі) – 8 шт.
  • Сіль – 3 щіпки
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака з яблуками у фользі в духовці? Гусака ножем чистимо, видаляючи зайвий жир, і даємо йому просохнути.

Часник пропускаємо через прес і спешиваем з сіллю і чорним меленим перцем.

Натираємо гусака приготованою сумішшю спецій зовні і всередині, кладемо в пакет або плівку і прибираємо на ніч у холодильник просочитися. Якщо немає стільки часу, можна прибрати його в холод на 2 години.

Яблука миємо, чистимо від серцевини і ріжемо кубиками не дуже маленького розміру.

Нашинкуем черевце гусака з яблуками та зашиємо його нитками.

Загортаємо гусака у фольгу і відправляємо в духовку на 2,5 години, запікаємо при 180 градусах. За 20-30 хв. розкриваємо гусака і змащуємо верх медом і соєвим соусом для рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Гусак з медом в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак з яблуками у фользі в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак у фользі в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак