В приготуванні холодцю немає нічого складного, якщо не вважати необхідність довго варити м’ясні інгредієнти. Ця проблема легко вирішується, якщо використовувати скороварку. З цим диво-приладом час варіння скорочується зі звичних п’яти-шести до недовгих двох годин. Економія часу у наявності!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати холодець з свинячих ніжок і рульки в скороварці? Свинячі ніжки і рульку ретельно миємо, при необхідності смалимо над вогнем.

Потім шкіру зачищаємо ножем, щоб вона стала повністю світлою і чистою.

Разрубаем продукти на частини і кладемо в чашу скороварки. Відразу закладаємо обчищені моркву і ріпчасту цибулю.

Додаємо сіль за смаком, а також лаврове листя і горошини чорного перцю.

Встановлюємо чашу в скороварку.

Закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння» на дві години.

Після закінчення заданого часу чашу дістаємо і даємо вмісту охолонути до теплої температури. Свинячі частини виймаємо шумівкою в окрему миску. Відокремлюємо м’ясну м’якоть, а решта кістки і хрящі викидаємо.

Бульйон проціджуємо через дрібне сито або складену вдвічі марлю.

Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними шматочками. На дно мисок, в яких будемо заливати холодець, розподіляємо потроху подрібненого часнику.

Поверх акуратно розкладаємо подрібнену свинячу м’якоть.

Заливаємо бульйоном. Остуджуємо і прибираємо в холодильник на п’ять-шість годин – холодець повинен стати щільним.

Перед подачею перевертаємо холодець на плоскі тарілки. Додатково подаємо хрін, гірчицю, варену картоплю.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки без желатину