Обожнюю гостру аджику і пропоную цей рецепт таким же любителям гострих приправ. Густа аджика з хріном виходить досить гострою навіть для мене. Таку аджику можна просто намазати на хліб і подавати в якості бутербродів або подавати в якості приправи до гарячих страв.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 2 головки
- Корінь хрону – 150 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль велика – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з хріном густу на зиму? Вимийте помідори, а потім обсушити паперовими рушниками. Помідори розріжте навпіл і видаліть плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Корінь хрону ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки. Гіркий і болгарський перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини з перегородками.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна скористатися блендером. Потім викладіть масу в глибоку ємність, в якій будете готувати аджику.
Додайте необхідну кількість кухонної солі і столового оцту, потім ретельно перемішайте. Залиште приблизно на 1 годину настоятися.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Готову густу аджику з хріном розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Ароматну гостру аджику зберігайте в холодильнику.
Густу аджику подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з хріном і часником Аджика на зиму Сира аджика