Відокремити м’якоть аличі від кісточок часом непросто, так як в деяких її сортах ніжна внутрішня маса просто приростає до кісточці. Рішення проблеми – пропарювання плодів. Після цієї процедури аличу можна протерти через сито, а кісточки і шкірка відокремляться без проблем. Далі справа залишається за уварювання отриманого пюре з цукром.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Алича – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Приступимо до приготування густого повидла з аличі без кісточок на зиму. Плоди аличі промиваємо, обриваємо плодоніжки. Поміщаємо аличу в каструлю і вливаємо воду так, щоб покрити плоди. Ставимо на плиту. Доводимо воду до кипіння. Пропарюють аличу на маленькому вогні десять-дванадцять хвилин.

Потім розварені плоди відкидаємо на сито. Даємо рідини стекти. Протираємо аличу через сито, відділяючи таким чином кісточки і отримуючи однорідне пюре.

Отримане пюре покласти в каструлю, додаємо цукровий пісок. Пропорція цукру і пюре повинна вийти 1:1. Перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо пюре до кипіння, помішуючи.

Уварюємо повидло до густоти протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин. Маса повинна стати густішим. Помішуємо в процесі варіння.

Банки і кришки моєму, стерилізуємо. Готове гаряче повидло розливаємо по стерильним банкам. Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути.

Прибираємо повидло на зберігання в льох або холодильник. Після охолодження і охолодження повидло стає густішим.

Приємного аппетита!

Джеми Повидло