Яблучне повидло має смак дитинства. Повидло виходить густим із-за великого вмісту пектину в плодах. Густота повидла дозволяє використовувати його в будь-яку випічку, т. к. така начинка майже не віддає рідина, випічка не розмокає.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Яблука – 2 кг
- Цукор-пісок – 750 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з яблук густе. Яблука перебрати, помити. Зняти шкірку і видалити насіннєві коробки. Нарізати очищені яблука дольками, відважити 2 кг сировини.
яблука Потерти на крупну тертку.
Укласти в товстостінну каструлю і варити яблука без додавання води на протязі 15-20 хв.
Пробити яблучну масу блендером до однорідності.
Всипати цукровий пісок і розмішати.
Варити яблучне повидло протягом 40 хв., якщо яблука малосочные, і близько 2 годин, якщо плоди досить соковиті. Для перевірки покласти половину чайної ложки повидла на холодне блюдце і нахилити. Вона не повинна стікати навіть в гарячому вигляді.
Перекласти гаряче повидло в стерильні банки, дати охолонути.
Закрити варення кришками з капрону або закатати, прибрати в холодне місце.
Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблук