Для того, щоб побалувати себе східними делікатесами, зовсім не обов’язково залишати межі своєї квартири. Представлений вашій увазі рецепт є яскравим тому підтвердженням. Хачапурі з сиром стане справжній бомбою для вас і ваших гостей, головне – використовувати у процесі приготування свіжі та якісні продукти, а також чітко слідувати нашим рекомендаціям.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 0.66 ст.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Сир – 300 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі без яєць? В окрему ємність необхідно висипати просіяне борошно.
Розтоплений маргарин відправляємо в тарілку з борошном. Отриману масу ретельно перемішуємо.
В окремій невеликій мисці з’єднуємо воду, сіль і цукор. Все розмішуємо до повного розчинення цукру і солі.
Акуратно вводимо отриману суміш в тарілку з борошном і маргарином. Відправляємо тісто на пару годин в холодильник.
після вказаного часу дістаємо тісто і розгортаємо його. Розкатаний пласт повинен бути достатньо тонким. Пласт нарізаємо на рівні частини прямокутної форми.
На середній тертці натираємо сир і посипаємо їм шматочки тесту.
Защипуємо краї тіста, формуючи конвертики. Викладаємо конвертики на змащене олією деко і ставимо випікатися в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
Страва готова. Хачапурі з сиром подаються до столу гарячими.
Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі по-имеретински