В основу цієї страви лягло традиційні грузинські хачапурі. Хороше доповнення до шашликів і запеченим на мангалі овочів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир Сулугуні – 500 гр.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати хачапурі на шампурі, сулугуні натріть на тертці, додайте до сиру топлене вершкове масло. З цієї маси скачайте кілька ковбасок.
Тісто наріжте смужками шириною по 5 сантиметрів, розкачайте їх качалкою.
На шампур надіньте ковбаску з сирної маси, обмотайте її тестом, краю защепніть.
На тесті зробіть невеликі надрізи.
Помістіть заготовки хачапурі над слабо тліючим вугіллям, обсмажуйте хачапурі до золотистої скоринки.
Коли з хачапурі почне текти сік – вони готові.
Приємного апетиту!
Хачапурі з листкового тіста Хачапурі з сиром Хачапурі з сулугуні