В основу цієї страви лягло традиційні грузинські хачапурі. Хороше доповнення до шашликів і запеченим на мангалі овочів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Сулугуні – 500 гр.
  • Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати хачапурі на шампурі, сулугуні натріть на тертці, додайте до сиру топлене вершкове масло. З цієї маси скачайте кілька ковбасок.

Тісто наріжте смужками шириною по 5 сантиметрів, розкачайте їх качалкою.

На шампур надіньте ковбаску з сирної маси, обмотайте її тестом, краю защепніть.

На тесті зробіть невеликі надрізи.

Помістіть заготовки хачапурі над слабо тліючим вугіллям, обсмажуйте хачапурі до золотистої скоринки.


Коли з хачапурі почне текти сік – вони готові.

Приємного апетиту!

Хачапурі з листкового тіста Хачапурі з сиром Хачапурі з сулугуні