Апетитне грузинське блюдо, яке не соромно подати гостям і дуже зручно взяти з собою в поїздку або на роботу в якості ссобойки. Смачний ніжний хачапурі швидше за все ви приготуєте в мультиварці, потрібно лише ретельно слідувати рецептом страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Сухі дріжджі – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 80 мл
  • Сир бринза – 300 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 1 – 2 зуб.

Процес приготування:

Готувати хачапурі в мультиварці просто! Для початку ви повинні приготувати тісто з дріжджів, солі та борошна з водою. Вимісіть гладкий кулю, прикрийте його рушником і залиште на півгодини його підійти.

Бринзу розітріть з подрібненою зеленню і додайте подрібнений часник.

Расстоявшееся дріжджове тісто розкачайте в коржик.

Вкладіть у центр коржі куля з бринзи з начинкою.

Зберіть з коржі з начинкою кулю і защипайте краю.

Потім потрібно з кулі розкачати корж за формою чаші для мультиварки.

В самому центрі заготовки зробіть невеликий отвір.

Дно мультиварочной чаші змастіть маслом і покладіть туди корж. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Випічка» на 40 хвилин.

Через 20 хвилин переверніть млинець і зробіть на ній кілька надрізів. Продовжуйте випікати.

Готовий хачапурі перемістіть на блюдо і акуратно змастіть його маслом. Готово!

Хачапурі Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром Хачапурі по-имеретински