Хачапурі на сковороді за 5 хвилин – цей рецепт прийде на допомогу, коли потрібно швидко приготувати щось на сніданок або перекус для великої родини. Такі хачапурі можна вживати як самостійне блюдо, а можна загортати з них будь-які несолодкі начинки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сир Пармезан – 400 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі на сковороді за 5 хвилин. Одне яйце розбити в глибоку миску, додати до нього цукор і сіль.

Трохи збити віночком або вилкою.

Влити кефір, добре перемішати.

Окремо просіяти борошно, змішане з содою. Близько 100 г борошна залишити в окремій мисці.

Додати в яєчну суміш олію і розмішати.

Постійно заважаючи яєчну суміш, поступово тонкою цівкою всипати в неї муку. Ретельно збити все, щоб прибрати грудочки.

Вийде досить м’яке тісто.

Сир потерти на середній тертці.

У сир додати яйце.

Все ретельно перемішати.

Стіл присипати залишеної борошном, викласти тісто. Скатати з тіста товстий рулет і розділити його на 10 рівних шматків.

Кожну частину тонко розкачати, в середину викласти десяту частину начинки.

Краї коржиків з’єднати в середині, защипати.

Перевернути коржі швами вниз і тонко розкачати.

Суху сковороду добре розігріти, викласти на неї корж.

Смажити під кришкою до рум’яної скоринки, перевернути на іншу сторону і смажити до готовності.

Відразу ж подавати коржі до столу.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі на сковороді Хачапурі по-имеретински