Хачапурі на сковороді за 5 хвилин – цей рецепт прийде на допомогу, коли потрібно швидко приготувати щось на сніданок або перекус для великої родини. Такі хачапурі можна вживати як самостійне блюдо, а можна загортати з них будь-які несолодкі начинки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сир Пармезан – 400 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі на сковороді за 5 хвилин. Одне яйце розбити в глибоку миску, додати до нього цукор і сіль.
Трохи збити віночком або вилкою.
Влити кефір, добре перемішати.
Окремо просіяти борошно, змішане з содою. Близько 100 г борошна залишити в окремій мисці.
Додати в яєчну суміш олію і розмішати.
Постійно заважаючи яєчну суміш, поступово тонкою цівкою всипати в неї муку. Ретельно збити все, щоб прибрати грудочки.
Вийде досить м’яке тісто.
Сир потерти на середній тертці.
У сир додати яйце.
Все ретельно перемішати.
Стіл присипати залишеної борошном, викласти тісто. Скатати з тіста товстий рулет і розділити його на 10 рівних шматків.
Кожну частину тонко розкачати, в середину викласти десяту частину начинки.
Краї коржиків з’єднати в середині, защипати.
Перевернути коржі швами вниз і тонко розкачати.
Суху сковороду добре розігріти, викласти на неї корж.
Смажити під кришкою до рум’яної скоринки, перевернути на іншу сторону і смажити до готовності.
Відразу ж подавати коржі до столу.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі на сковороді Хачапурі по-имеретински