Тісто для хачапурі по даному рецепту готується на кефірі з додаванням соди. А для наповнення використовується суміш сирів і сиру – по підсумку маємо дуже ніжну, насичену начинку, яка тягнеться при розломі і просто тане в роті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Сир Сулугуні – 150 гр.
  • Сир Фета – 150 гр.
  • Сир бринза – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Для приготування хачапурі з сиром на кефірі яйця розбиваємо в миску, збиваємо виделкою з сіллю і содою.

Додаємо кефір, перемішуємо. Всипаємо потроху борошно, замішуючи тісто.

Важливо вчасно зупинитися, щоб тісто вийшло м’яким і податливим, але з яким зручно працювати. Приготованого тесту потрібно дати «відпочити» в холодильнику протягом однієї години.

Кожен вид сиру натираємо на дрібній тертці.

тертий сир Змішуємо з сиром руками до отримання вологої маси.

Руками катаємо з маси вісім кульок. Тісто ділимо на вісім частин і кожну частину розкачуємо в плоский круг. Укладаємо по центру кожного кола по кульці сирної начинки.

Краї тіста піднімаємо і защипуємо.

Отриманий мішечок перевертаємо защипами вниз і з допомогою качалки розгортаємо в плоску корж за розміром сковороди, в якій будуть обсмажуватися хачапурі.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо хачапурі на середньо-низькій температурі з обох боків до рум’яної скоринки. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сулугуні Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі на кефірі на сковороді з сиром